Az MTI a közmédia jó hírnevének megsértésére hivatkozva nem hozta le a Momentum közleményét a köztévés akcióról

POLITIKA
2022 december 14., 17:50

Reggel Tompos Márton, a Momentum Mozgalom frakcióvezető-helyettese és szóvivője, kockás ingben és „Tanár nélkül nincs jövő!” feliratú pólóban ment be az M1 műsorába, ahol élő adásban felolvasta a 13 kirúgott tanár nevét.

link Forrás

A párt ezután elküldte az MTI Országos Sajtószolgálatának a szereplésről szóló közleményt, de azt az MTI nem volt hajlandó kiadni, mondván: az sérti a közmédia jó hírnevét. A Momentum azt írja:

„A kiadásra megküldött közleményben egy szó sem volt a közmédia vélt vagy valós jó hírnevéről (egyértelműen vélt, mintsem valós), az csupán arról számolt be, hogy Tompos Márton bevitte az igazságot és a tüntető diákok hangját a közmédiába. Ennek kiadását tagadta meg az MTI.”

Tavasszal a Direkt36 írt hosszú cikket, ami szerint az MTI-nél elhallgatják a kormánynak kínos híreket és az orosz vonatkozású híreket is megszűrik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.