Hatmillió forintos jutalmat kapott Solymár fideszes polgármestere

PÉNZ
2022 december 14., 08:14
comments 14

Az „energiaválság ellenére kiváló gazdasági helyzetben” van a városa, ezért felvette hatmillió forintos jutalmát a pest megyei Solymár fideszes polgármestere, írja a 24.hu. Szente Kálmán fizetése havi bruttó közel egymillió forint, tehát a képviselő-testület hathavi fizetését szavazta meg neki. A polgármester már meg is találta a több milliós jutalom helyét:

„Már be is fizettem egyetlen ingatlantulajdonom, a solymári családi házam hitel-előtörlesztésére”,mondta a lap kérdésére. Majd hozzátette, nem tartja visszásnak a plusz pénz felmarkolását, mert szerinte Solymár kiváló gazdasági helyzetben van, mivel az elmúlt években komoly fejlesztéseket hajtottak végre - „saját erőből”. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég arról beszélt, nem tartja helyesnek a fóti fideszes polgármester hatmillió forintos bónuszát, mire ő le is vette a napirendről a javaslatot.

Nem lehet pontosan megmondani, hány polgármester részesül még jutalomban idén, de a 24.hu talált több olyan kisebb települést is, ahol plusz pénzt kapott a város vezetője: Kékkúton a polgármester, Kardosné Csaba Gyöngyi bruttó kétmilliót, az alpolgármester, Vasáros Csaba bruttó egymilliót kapott - ehhez elég volt két szavazat is -, a zánkai Filep Miklós szintén bruttó közel kétmillió-, a vászolyi Rózsahegyi Tibor pedig 1,7 millió forint jutalmat tehetett zsebre. Győr polgármestere, Dézsi Csaba András októberben ötmilliós jutalmat vitt haza, miközben az önkormányzatnak épp megszorításokat kellett bevezetnie.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.