Miután Gulyásnak sem tetszett, Fót fideszes polgármestere mégsem szavaztatja meg magának a hatmillió forintos jutalmat

POLITIKA
november 17., 16:24
comments 4

Vass György fideszes polgármester hathavi, közel 6 millió forintos jutalmazásáról végül mégsem szavazott Fót képviselő-testülete, írja a hvg.hu. A jutalomosztás a testület csütörtöki ülésén lett volna napirend, de végül a polgármester levetette a napirendről.

photo_camera Fotó: Dr. Vass György/Facebook

Már szerdán is sejteni lehetett, hogy nem lesz zökkenőmentes a jutalmazás, miután a kormányinfón újságírói kérdésre Gulyás Gergely miniszter elmondta, hogy nem tartja helyesnek a polgármester bónuszát. Este már Vass azt mondta a lapnak, hogy alszik rá egyet, és gondolkodik a dolgon.

A jelek szerint végül arra jutott reggelre, hogy nem szavaztat a jutalomról olyankor, amikor Fótnak is megszorításokat kell bevezetnie a rendkívüli energiaárak miatt.

A hvg.hu felidézi, hogy a képviselő-testület eddig támogatta a polgármester hathavi fizetéssel történő megjutalmazását, a pénzügyi bizottságban legalábbis szinte egyhangúlag, egyedül az egyetlen ellenzéki tag ellenszavazatával ment át a javaslat. Vass akkor még megvédte az előterjesztést a lapnak, azt mondta, hogy rengeteg forrást, pályázati pénzt és az ipari parkba befektetőt „szerzett” a városnak. Illetve arra is hivatkozott, hogy az önkormányzatnál mindenki más is kap jutalmat, igaz, csak egyhavit. Emellett azt tervezte, hogy a bónusz nagy részét két horgászegyesületnek és két egyháznak adja majd.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt