Lezuhant és meghalt egy biztonsági őr az argentin–holland vb-meccs után

baleset
2022 december 14., 14:28

Meghalt a kórházban a luszaili stadion kenyai állampolgárságú biztonsági őre, John Njau Kibue, miután Argentína Hollandia elleni negyeddöntője után balesetet szenvedett.

photo_camera A luszalii stadion 2022. december 13-án, az argentin–horvát meccsen Fotó: ASHRAF AMRA/Anadolu Agency via AFP

Az, hogy milyen körülmények vezetettek a fiatal férfi halálához, és a standion melyik részén zuhant le, egyelőre nem világos. A katari szervezők sürgősen kivizsgálják a körülményeket.

A 24 éves kenyai férfi nővére a CNN-nek azt nyilatkozta, egyelőre nem kaptak magyarázatot:

„Igazságot akarunk. Tudni akarjuk, mi okozta a halálát. Soha nem küldtek nekünk képet arról, hogy honnan esett le, és nem adtak másról sem információt” – mondta Ann Wanjiru.

Kibue családja a CNN-nek elmondta, a férfi novemberben költözött Katarba, hogy egy helyi biztonsági cégnél dolgozzon szerződéses viszonyban.

Kibue a második vendégmunkás, aki a jelentések szerint a világbajnokság november 20-i kezdete óta meghalt. Korábban lezuhant és meghalt egy Fülöp-szigeteki állampolgár is, miközben javítási munkálatokat végzett a szaúdi válogatott edzőbázisán – írta meg a The Athletic.

Bár a torna szervezői hangsúlyozták, hogy a haláleset a hatáskörén kívül eső ingatlanon történt, őszinte részvétét fejezte ki Kibue családjának, kollégáinak és barátainak. (via BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.