Lezuhant és meghalt egy biztonsági őr az argentin–holland vb-meccs után

baleset
2022 december 14., 14:28

Meghalt a kórházban a luszaili stadion kenyai állampolgárságú biztonsági őre, John Njau Kibue, miután Argentína Hollandia elleni negyeddöntője után balesetet szenvedett.

photo_camera A luszalii stadion 2022. december 13-án, az argentin–horvát meccsen Fotó: ASHRAF AMRA/Anadolu Agency via AFP

Az, hogy milyen körülmények vezetettek a fiatal férfi halálához, és a standion melyik részén zuhant le, egyelőre nem világos. A katari szervezők sürgősen kivizsgálják a körülményeket.

A 24 éves kenyai férfi nővére a CNN-nek azt nyilatkozta, egyelőre nem kaptak magyarázatot:

„Igazságot akarunk. Tudni akarjuk, mi okozta a halálát. Soha nem küldtek nekünk képet arról, hogy honnan esett le, és nem adtak másról sem információt” – mondta Ann Wanjiru.

Kibue családja a CNN-nek elmondta, a férfi novemberben költözött Katarba, hogy egy helyi biztonsági cégnél dolgozzon szerződéses viszonyban.

Kibue a második vendégmunkás, aki a jelentések szerint a világbajnokság november 20-i kezdete óta meghalt. Korábban lezuhant és meghalt egy Fülöp-szigeteki állampolgár is, miközben javítási munkálatokat végzett a szaúdi válogatott edzőbázisán – írta meg a The Athletic.

Bár a torna szervezői hangsúlyozták, hogy a haláleset a hatáskörén kívül eső ingatlanon történt, őszinte részvétét fejezte ki Kibue családjának, kollégáinak és barátainak. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.