Nagyfater a pácban: Ron DeSantis két új felmérésben is elhúzott Trump előtt

külföld
2022 december 14., 16:36
comments 12

A republikánusok 2024-es elnökjelöltjeire vonatkozó közvélemény-kutatásban Ron DeSantis floridai kormányzó 23 ponttal vezet Donald Trump előtt. A republikánus és republikánus beállítottságú szavazók jelentős csapást mértek a volt elnök egójára a USA Today és a Suffolk Egyetem által készített, kedden közölt felmérésben.

Másnap megjelent a Wall Street Journal felmérése, ami 14 pontos, 52-38 százalékos előnyt adott DeSantisnak egy feltételezett előválasztáson.

A Guardian szerint egy veterán Trump-bennfentes egy üzenetében azt írta: „Bajban VAN”.

photo_camera Fotó: JEFF KOWALSKY/AFP

A Morning Consult felmérése ugyanakkor 18 pontos előnyt hozott Trumpnak DeSantis előtt, ráadásul a FiveThirtyEight közvélemény-kutató oldal a legtöbb felmérésben továbbra is Trumpot mutatja az élen.

Csakhogy David Paleologos, a Suffolki Egyetem Politikai Kutatóközpontjának igazgatója azt mondta a USA Todaynek: „A republikánusok és a konzervatív függetlenek egyre inkább Trump nélkül akarják a trumpizmust.”

Ez egyértelmű volt DeSantis volt amerikai katonai jogász és keményen jobboldali kongresszusi képviselő felemelkedésében, aki kifejezetten trumpista keményvonalas és teátrálisan kegyetlen politikát folytatott Florida kormányzójaként, különösen a bevándorlás és az oktatás terén.

DeSantis kedden folytatta a republikánus bázis kiszolgálását, és azt mondta, petíciót fog beadni a floridai legfelsőbb bírósághoz, hogy hívjon össze egy nagy esküdtszéket a covidvakcinákkal kapcsolatos „bármely és minden jogellenes cselekmény” kivizsgálására (annak ellenére, hogy a covidban több mint 83 ezer ember halt meg az államában). (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.