Jogerősen 6 évet kapott a veronai buszbaleset sofőrje

belföld
2022 december 15., 10:14

Csütörtökön jogerősen 6 év fogházbüntetésre ítélték a veronai buszbaleset sofőrjét, írja az RTL Híradó. A férfi legkorábban 4 év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra. Az ítélet hallatán az elhunyt diákok szülei felháborodtak, és gyerekgyilkosnak nevezték a sofőrt, írta az RTL.

Mécsesek és egy szál rózsa a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál a fõváros VI. kerületében. Péntek este az iskola diákjait szállító, Franciaországból hazafelé tartó autóbusz az olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál balesetet szenvedett, majd kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, a sérültek száma 39 - Fotó: MTI/Marjai János
photo_camera Mécsesek és egy szál rózsa a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál a főváros VI. kerületében. Péntek este az iskola diákjait szállító, Franciaországból hazafelé tartó autóbusz az olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál balesetet szenvedett, majd kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, a sérültek száma 39 - Fotó: MTI/Marjai János Fotó: Marjai János

Az ítélet szerint 2017. január 21-én a sofőr hibájából halt meg 18 utas, főleg diákok, amikor a busz egy veronai csomópontnál az autópályahíd pillérjének ütközött, majd kigyulladt.

Olaszországban is 6 évre ítélték, a férfi viszont kérvényezte, hogy büntetését Magyarországon tölthesse le. A Fővárosi Törvényszék megtagadta az európai elfogatóparancs végrehajtását, és nem adta ki az olasz hatóságoknak a veronai buszbaleset miatt elítélt magyar sofőrt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.