Mészáros Lőrinc veje megszerezte azt a céget, ami eddig a vasútépítések műszaki ellenőrzését végezte

család
2022 december 15., 13:37
comments 4

Mészáros Lőrinc vejéhez, Homlok Zsolthoz került az a cég, amely több vasúti projekt műszaki megfelelőségét is hitelesítette az elmúlt években. Olyanokét is, amelyeknek a kivitelezője Mészáros Lőrinc valamelyik vállalata vagy éppen Homlok érdekeltsége volt - írja a hvg.hu.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) 2015-ben közbeszerzést írt ki szinte az összes magyarországi vasútépítési munka műszaki hitelesítésére, amit egy GTH Holding nevű cég nyert el több mint 11 milliárd forintért. Az ellenőrizendő projektek között volt a dél-balatoni vasútvonal volt. A lap emlékeztet, hogy a Szántód és Balatonszentgyörgy közötti szakasz rekonstrukcióját a Mészáros Lőrinc- féle R-Kord Kft. és a Homlok Zsolt által vezetett Swietelsky Vasúttechnika Kft. hajtotta végre konzorciumban.

Homlok Zsolt és Homlok-Mészáros Ágnes 2017-ben.
photo_camera Homlok Zsolt és Homlok-Mészáros Ágnes Fotó: Haladas.hu

Közben az élet pedig úgy hozta, hogy Homlok egyik cége, a Vasútvillamosító Kft. tavaly novemberben bevásárolta magát az ellenőrzéseket végző GTH Holdingba. Mára pedig az egész cég az övé.

A NIF Zrt. a hvg.hu-nak azt írta, hogy a GTH csak 2019 májusáig szolgáltatott a szerződés alapján, és az eredeti keretösszegből végül csak 3 milliárd forint ment el ezekre a munkákra. Viszont a ketremegállapodás csak december 31-ével szűnik meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.