Tíz százalékos pedagógusbéremelést ad a kormány, "amíg nem kapjuk meg a Magyarországnak járó forrásokat"

oktatás
2022 december 16., 20:46

Tíz százalékos pedagógusbéremelést tud megelőlegezni a kormány, amíg nem kapjuk meg a Magyarországnak járó forrásokat, közölte a Belügyminisztérium péntek este. Az erről szóló kormányrendelet meg is jelent a Magyar Közlönyben. Az MTI-hez eljutatott közleményben arról írnak, hogy

"a kormány többször leszögezte, ahogy Magyarország megkapja a hazánknak járó uniós forrásokat, a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógusbéremelés következhet. Ezért is fontos, hogy hamarosan megszülethetnek a hazánkat illető uniós forrásokról szóló megállapodások."

Hozzáteszik, ha megérkeznek "az uniós források, a mostani bérhez képest 2023-ban a mostani 10%-os béremelés helyett 21%-os, 2024-ben 25%-os, 2025-ben pedig 29-30 %-os lehet a pedagógusbéremelés mértéke." A most bejelentett tíz százalékos béremelés 143 146 ezer iskolai és óvodai pedagógust érint, és a költségvetésnek 67,6 milliárd forintos kiadást jelent.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.