Ungváry Krisztián, miután német állami kitüntetést kapott: Jó érzés, hogy van egy ország, amelyik elismeri azt, amit teszek

díj
2022 december 16., 06:35

„Számomra, azt hiszem, ez volt az év meglepetése. Jó érzés, hogy van egy ország, amelyik elismeri azt, amit teszek. Enélkül is tenném persze, csak így még nagyobb az öröm” – írta Facebookon Ungváry Krisztián történész, miután Németország államfőjének nevében Julia Gross nagykövet a Németországi Szövetségi Köztársaság Érdemrendjének érdemkereszt szalagon kitüntetését adományozta neki.

link Forrás

A Német Nagykövetség hivatalos Facebook-oldalán megjelent bejegyzés szerint Németország szövetségi elnöke a kitüntetéssel a történész hosszú évekre visszatekintő tudományos munkásságát és a XX. század történetének feldolgozásában játszott szerepét ismeri el. „Kutatásai során nagy figyelmet fordított a magyar és a német történelem számtalan – gyakran tragikus – közös pontjára, és ezzel felbecsülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy megértsük közös történelmünket és egyúttal országaink jelenlegi kapcsolatát is” – mondta Julia Gross nagykövet Ungváry Krisztiánról.