Zelenszkij tanácsadója nem tartja reálisnak, hogy tárgyalásokkal érjen véget a háború

háború
2022 december 17., 15:24

Az ukrán elnök tanácsadója, Mihajlo Podoljak a Twitteren írt arról, hogy irreálisnak trtaja, hogy megegyezésre jussanak az Oroszországi Föderációval, szeinte a háborúnak az oroszok vereségével kell végetérnie.

link Forrás

Pénteken az oroszok 76 rakétát lőttek ki az ukrán polgári infrastruktúrára. Ez volt az egyik legsúlyosabb rakétatámadás a háború kezdete óta. Az ország második legnagyobb városában, Harkivban teljesen megszűnt az áramszolgáltatás. A mérnökök nagy erőkkel dolgoztak szombaton, hogy helyre tudják állítani az áramszolgáltatást és a fűtést, miközben az ország nagy részén már a fagypont alatt van a hőmérséklet. Kijev főpolgármestere,

Vitalij Klicsko péntek este közölte, hogy csak a lakosság egyharmadánál van fűtés és víz. Szombatra a vízellátást mindenhol visszaállították, de fűtés csak a lakosság felénél volt újra.

A dél-ukrajnai Krivij Rihben három ember meghalt, amikor az egyik rakéta egy lakóházba csapódott be, valamint Herszonban is meghalt egy ember. A megszállt területek oroszbarát hatóságai szerint az ukrán rakétázások miatt 12 ember halt meg.

Az ukrán hadsereg egyik vezérőrnagya, Andrij Trovalcsuk hevesebb harcok is várhatók, attól tartanak, hogy a háború kitörésének évfordulója körül, februárban Putyin parancsot adhat arra, hogy északról, azaz Fehéroroszország felől támadják meg Ukrajnát. (Reuters/BBC/Guardian)