Január 8-ig biztosan nyitva marad a miskolctapolcai Barlangfürdő

belföld
2022 december 18., 19:03

„A miskolci városvezetés vállalta, hogy január 8-ig nyitva tartja a Barlangfürdőt. Ennek érdekében az idegenforgalomban és a vendéglátásban tevékenykedő vállalkozók, a BOKIK és a városvezetés összefogott, hogy biztosítsák a nyitvatartáshoz szükséges 65 millió forintot. A háromoldalú megállapodás feltételeit azonban egyelőre csak a város teljesítette maradéktalanul” - írja Facebook oldalán Veres Pál, Miskolc független polgármestere.

Miskolcon októberben döntöttek úgy, hogy a barlangfürdővel együtt minden fürdőt bezárnak a magas energiaárak miatt. Október 28-án azonban mégis újra kinyitottak annak köszönhetően, hogy mintegy 30 - helyi szállodát, vendéglátóhelyet üzemeltető - vállalkozás 48 óra alatt több mint 20 millió forint hozzájárulást ajánlott fel a fürdő újranyitása érdekében.

Veres Pál most azt írja, hogy az ígért és várt támogatásból eddig alig több mint ötmillió forint érkezett meg. Ennek ellenére a város vezetése a városvédelmi alapból biztosította a szükséges forrásokat, így a Barlangfürdő nyitva maradhatott. Arról is írt, hogy a város és a Miskolc Holding vezetése jövő héten tárgyalja majd a Miskolci Fürdő KFT. 2023. évi üzleti tervét, így felelőségteljesen majd ezután nyilatkozhatnak arról, hogy mi lesz a hosszabb távú terv a fürdővel.