Mit adtak Messire a vb-trófea átvétele előtt?

világbajnokság
2022 december 18., 21:02

Lionel Messi megkoronázta pályafutását, az argentin válogatottal megnyerte a világbajnoki trófeát, ezzel beérte a nagy elődöt, Diego Maradonát.

A trófea átvétele előtt Tamím katari emír nagy műgonddal egy köpenyt adott rá.

Tamím emír egy köpenyt ad Messire, a jelenetet Gianni Infantino FIFA-elnök szemléli
photo_camera Tamím emír egy köpenyt ad Messire, a jelenetet Gianni Infantino FIFA-elnök szemléli Fotó: JOSE BRETON/NurPhoto via AFP

Messi végül a vb-trófeát is ebben vette át. Nos, ez a ruharab az arab világban évezredek óta viselt bist. Különleges alkalomkor, esküvőn, vallási ünnepen, illetve most már vb-döntő utáni trófeaátadáson viselik. De nem hordhatja akárki.

Az Athletic cikke szerint a ruhadarab viselése a királyi családhoz, a gazdagsághoz kötődik. Mindenképpen ilyen különleges pillanat lehet egy arab világban rendezett vb-döntő.

A visszás katari rendezés után ki tudja, mikor jön el a legközelebbi ilyen pillanat. Ha a 2030-as vb-re pályázó országok listáját nézzük, valamint figyelembe vesszük a FIFA kiszámíthatatlanságát akkor lehet, nem is olyan sokára. A 2030-as jelentkezők között ugyanis ott van egy egyiptomi-görög-szaúd-arábiai közös pályázat is.

A FIFA-elnök, az emír és Lionel Messi
photo_camera A FIFA-elnök, az emír és Lionel Messi Fotó: JOSE BRETON/NurPhoto via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.