Jeremy Clarkson ugyan bocsánatot nem kért Meghan Markle-től, de azért a jövőben óvatosabb lesz

külföld
2022 december 19., 14:47

Miután pár nap alatt több mint hatezer panasz érkezett a brit médiafelügyelethez, Twitteren reagált a tévés Jeremy Clarkson az általa okozott botrányra. Clarkson a Sun című bulvárlapban írt pénteken egy Meghan Markle-t gyalázó cikket, többek között azt kiemelve, hogy „zsigerből gyűlöli”, és „arról álmodik”, hogy „meztelenül vonul az utcán”, miközben mások szarral dobálják.

Az alpári vagdalkozással teli, nőgyűlölő és ordenáré cikk hatalmas felháborodást váltott ki a brit nyilvánosságban, pedig a 62 éves Clarkson bedobta azt az érvet is, hogy szerinte mindenki ugyanígy gondolkodik erről, aki annyi idős, mint ő.

Mindenesetre hétfőn Clarkson már arról írt, hogy elborzadva látta, milyen sok fájdalmat okozott, és a jövőben óvatosabb lesz. Említette azt is, hogy ő csak egy esetlen hivatkozást ejtett el a Trónok harca egyik jelenetére, de ez nagyon sok embernek rosszul esett.

link Forrás

Vasárnap Clarkson saját lánya, Emily is elhatárolódott apjától, és arról posztolt, hogy nagyon világossá akarja tenni: ellenez mindent, amit az apja írt Meghan Markle-ről.

A cikkében Clarkson azt írta, hogy ő gyűlöli Nicola Sturegon skót elsőminisztert, illetve Rose Westet is, de a Meghan iránti gyűlölete egy másik szint, már zsigeri. West egy sorozatgyilkos, aki 20 évvel ezelőtt gyilkolt meg fiatal lányokat a férjével közösen.

Az összehasonlításra reagált a skót politikus, Sturegon, aki a BBC helyi kiadásának elmondta, a leginkább meghatározó érzés, amit a Jeremy Clarkson-féle férfiak felé érez, az a szánalom: „El sem tudom képzelni, milyen lehet, ha valakit annyira felemészt és eltorzít a mások - az ő esetében úgy tűnik, különösen a nők - iránti gyűlölet, hogy végül ilyen mérgező, aljas gyalázkodásokat ír." Majd hozzátette, hogy a szólásszabadság fontos érték, de az is fontos, hogy miközben élünk e jogokkal, bizonyos fokú felelősséget is tanúsítsunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.