Boris Becker: A börtönben egy senki voltam

sport
2022 december 20., 13:15
comments 3

Boris Becker a Sat 1 televíziónak adta első interjúját azután, hogy elhagyhatta angliai börtönét, és a hét elején visszatoloncolták Németországba, írja a Guardian. A volt wimbledoni bajnok lefogyva, új hajszínnel és frizurával ült a kamerák előtt, fekete kabátot és fekete pólót viselt. Az új külsőről a Bild közölt fotót.

A hatszoros német Grand Slam-tornagyőztes Beckert áprilisban ítélte egy londoni bíróság két és fél év szabadságvesztésre: szándékos fedezetelrejtéssel igyekezett megakadályozni adósságkötelezettségeinek behajtását, és ezzel megsértette a brit csődeljárási törvényt.

Becker a büntetését kemény és fájdalmas leckének tekinti, úgy gondolja, vannak dolgok, amik jó okkal történnek.

Azt mondta, a börtönben senkit sem érdekelt, hogy ki volt ő a sportvilágban, nem szólították a keresztnevén, csak egy kódnéven: A2923EV. „A börtönben egy senki voltam” - mondta.

A büntetése első heteit a londoni Wandsworth börtönben töltötte. Az étel rossz volt, az adagok kicsik, szabadidős tevékenység is alig volt. Sok erőszaknak is szemtanúja volt.

photo_camera Boris Becker 2017-ben Fotó: MIGUEL MEDINA/AFP

Az ott töltött 231 napot ugyanakkor felhasználta arra, hogy elgondolkodjon az életén, felfedezze magában azt az embert, aki korábban volt.

A büntetése java részét az oxfordshire-i Huntercombe börtönben töltötte a londoninál sokkal jobb körülmények között. Az egy alacsonyabb biztonsági fokozatú intézmény, itt raboskodnak a kitoloncolásra váró külföldiek. A börtön edzőjének volt az asszisztense, sok időt töltött az edzőteremben, tapasztalatával segítette rabtársait fitten tartani.

A múlt heti szabadulás napját így írta le: „Reggel hattól az ágyam szélén ültem, reménykedtem, hogy nyílik a cellaajtó. Fél 8-kor jöttek értem, megkérdezték: »Készen állsz?« Azt válaszoltam: »Gyerünk, már mindent összepakoltam«.”

Szabadulásának egyik feltétele az volt, hogy - bár fia brit állampolgár - tíz évig nem látogathat az Egyesült Királyságba.

A két és fél órás interjút kedd este 20:15-kor adja le a Sat 1.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.