Egyenlő bánásmódot kér a Pécsi Művészeti Szakgimnáziumból kirúgott tanár öt kollégája

oktatás
2022 december 20., 20:16
comments 5

Korábban megírtuk, hogy a keddi napon kirúgtak egy tanárt Pécsen, amiért több alkalommal is polgári engedetlenségi akcióban vett részt. Tölgyfa Gergely kollégái most egyenlő bánásmódot kérnek:

„A mai napon közvetlen kollégánk, Tölgyfa Gergely közalkalmazotti jogviszonyát a Pécsi Tankerületi Központ a próbaidő alatt azonnali hatállyal megszüntette. A Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum alulírott tanárai folytatjuk a 2022. december 5-én megkezdett határozatlan idejű polgári engedetlenséget, egyúttal kérjük az egyenlő bánásmódot.” – kezdte Facebook-posztját Bosák Levente, Tölgyfa kollégáinak egyike.

Bosák felsorolta az engedetlenségben részt vevő kollégák nevét, szakját és azt is, hogy eddig hány órájukat érintették a tiltakozások:

  • „Bosák Levente – intézményvezető-helyettes, a 10/B osztályfőnöke, történelem és magyar szakos tanár, teljes állás — a polgári engedetlenséget érintő órák száma: 30
  • Herczeg Adrienn – a színészképzés 14. évfolyamának osztályfőnöke, színjáték, színészmesterség, vers- és prózamondó szakos tanár, teljes állás – a polgári engedetlenséget érintő órák száma: 56
  • Józsa Richárd – színjáték, színészmesterség, vers- és prózamondó szakos tanár, félállás (próbaidő) – a polgári engedetlenséget érintő órák száma: 32
  • Rumann Gábor – filmelmélet és filmtörténet szakos tanár, óraadó – a polgári engedetlenséget érintő órák száma: 14
  • Spanicsek Valentina – a 12/C osztályfőnöke, kreatívmozgás-tanár – a polgári engedetlenséget érintő órák száma: 43”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.