Hazaérkezett a világbajnok, Messi lépett először argentin földre

világbajnokság
2022 december 20., 07:59
comments 8

A Buenos Aires-i éjszakába érkezett meg a világbajnok argentin fociválogatott. Elsőnek Lionel Messi, a torna legjobb játékosa lépett a reptér betonjára, őt Lionel Scaloni szövetségi kapitány követte. A játékosok egy világbajnok feliratú, nyitott tetejű emeletes buszra szállva hajtottak végig a városon, ahol a késői (vagy korai) óra ellenére elképesztő tömeg várta őket.

Messi szállt ki elsőként a gépből
photo_camera Messi szállt ki elsőként a gépből Fotó: LUIS ROBAYO/AFP
Utazás a világbajnoki buszon
photo_camera Utazás a világbajnoki buszon Fotó: LUIS ROBAYO/AFP

A hivatalos ünneplés a főváros központjában magyar idő szerint délután 4 órakor lesz, a bulira egymillió embert várnak. Alberto Fernández köztársasági elnök - aki a visszás katari rendezés miatt Emmanuel Macron francia köztársasági elnökkel ellentétben nem vett részt személyesen a vb-döntőn - munkaszüneti napot hirdetett keddre. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.