Polt Péter legfőbb ügyész szerint jó kis évünk volt

karácsony
2022 december 20., 15:33

A válságok és az új kihívásokhoz való alkalmazkodás éve volt 2022, mondta szokásos karácsonyi videóüzenetében Polt Péter. A legfőbb ügyész szerint a nehézségek ellenére

a polgárok jogainak védelme, az állami intézményrendszer megfelelő működésének garantálása magas színvonalon, kiváló eredményekkel zajlottidén is. Polt a videóban azt mondta, a pandémia után új kihívást jelentett az orosz–ukrán háború és az energia-, illetve a gazdasági világválság, de az adatok azt mutatják, hogy a nehézségek ellenére a szakmai munkát idén is jól végezte az ügyészség. Hogy pontosan milyen adatokról van szó, azt nem ismertette a legfőbb ügyész.

Októberben a legfőbb ügyész – korábbi Fidesz-tag – azt mondta, nem szabad összekeverni a korrupció mértékének szubjektív megítélését és az ezeken alapuló felméréseket, utóbbi szerint pedig a korrupció mértéke Magyarországon nem tér el az uniós átlagtól.

A felvételen Polt beszél még a kihívásokról, amelyekkel az ügyészségnek idén szembe kellett néznie – ilyen az energiaárak emelkedése, „az uniós tárgyalásokból fakadó elvárások” és a büntetőeljárási törvény módosítása –, de szerinte gyorsan és sikeresen alkalmazkodtak a körülményekhez, és az ügyészség

„valódi, minőségi munkát” végzett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.