Rosszullét okozhatta a hétfő esti villamosbalesetet

Budapest
2022 december 20., 09:35

Az elsődleges feltételezések szerint a megállóban várakozó villamosba belehajtó Combino vezetőjének rosszulléte okozhatta a hétfő esti villamosbalesetet, közölte kedd délelőtt a BKK.

Ráfutásos balesetben roncsolódott össze a 2026-os és a 2014-es Combino Budapesten, 2022. december 19-én este kilenc táján a Boráros térnél.
photo_camera Ráfutásos balesetben roncsolódott össze a 2026-os és a 2014-es Combino Budapesten, 2022. december 19-én este kilenc táján a Boráros térnél. Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

Tájékoztatásuk szerint december 19-én este 8:45-kor a 2026-os Combino ütközött bele a 2014-esbe a 4-6-os villamosok Boráros téri megállójában. A balesetben hatan sérültek meg, köztük a 2026-os villamos vezetője, aki kórházi ápolásra szorul, állapota stabil.

A baleset pontos részleteiről a jelenleg is zajló hatósági vizsgálatok lezárulta utánra ígért tájékoztatást a BKK, mely közleményében a balesetben megsérült öt utasnak és kollégájuknak is mihamarabbi felépülést kívánt.

Nagy szerencse, hogy a megállóban álló villamosba belerohanó másik szerelvény, a 2026-os vezetőfülkéje sérült kevésbé.
photo_camera Nagy szerencse, hogy a megállóban álló villamosba belerohanó másik szerelvény, a 2026-os vezetőfülkéje sérült kevésbé. Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

A villamosforgalmat kedd hajnali négyre sikerült helyreállítani a helyszínelés és a műszaki mentés után.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.