Újabb szexuális bűncselekményben találták bűnösnek Harvey Weinsteint

külföld
2022 december 20., 05:33

Egy újabb perben is bűnösnek találták Harvey Weinsteint, egykori hollywoodi filmproducert, írja a BBC. A Los Angeles-i esküdtszék döntése értelmében a 70 éves férfit akár 24 év börtönbüntetésre is ítélhetik. Weinsteint 2020 elején nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt 23 év börtönre ítélték, ezúttal szexuális erőszak vádjában találták bűnösnek.

A tudósítások szerint az egykori nagy hatalmú producer szürke öltönyt viselt, feltűnően sápadt volt, ezúttal azonban nem kerekesszékben jelent meg, mint korábban.

A mostani tárgyaláson négy nő ügyét vizsgálták, és az egyikben hoztak döntést. A sértett egy orosz származású modell volt, akit 2013-ban Beverly Hills-i hotelszobájában erőszakolt meg. A nő azt mondta, hogy a producer azon az éjszakán örökre elpusztított belőle egy részt, amit már soha nem kap vissza. A pert Weinstein védői miatt brutálisnak nevezte, de tudta, hogy végig kell csinálnia. "Remélem, hogy Weinstein soha nem szabadul ki börtönéből" - mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.