A végrehajtói kar éves közgyűlésén fel sem merült Schadl György leváltása

belföld
2022 december 21., 16:46
comments 10

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar december 2-án tartotta éves közgyűlését, de nem került szóba Völner Pál és Schadl György korrupciós botránya, és az sem merült fel, hogy esetleg le kellene váltani elnöki tisztségéről Schadlt – írja a hvg.hu egy az ülésen résztvevő forrás alapján.

Schadl György, a végrehatjói kar letartóztatott elnöke
photo_camera Schadl György, a végrehatjói kar letartóztatott elnöke. Fotó: Miskolci Egyetem

A lapnak nyilatkozó forrás szerint csupa általános, a normál működéshez kapcsolódó ügy került napirendre az éves közgyűlésen, miközben egy szó sem esett arról, hogy a végrehajtói kar elnöke 13 hónapja letartóztatásban van, és az ügyészség már vádat is emelt ellene. Papíron továbbra is Schadl a kar vezetője, pedig az elnök bármikor visszahívható lenne kétharmados többséggel, de ezt még csak napirendi pontnak sem javasolta senki.

Lukács Tamás alelnök mindössze annyit mondott a helyzettel kapcsolatban, hogy a négytagú elnökség képes ellátni az elnöki teendőket, és ez így is marad a 2023 szeptemberében esedékes teljes tisztújításig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.