Putyin: „A hadsereg finanszírozását semmi sem korlátozhatja”

háború
2022 december 21., 13:32

„Az ország és a kormány mindent megad, amit a hadsereg kér” – jelentette be Vlagyimir Putyin szerdán. Az orosz elnök a Honvédelmi Minisztériumban tartott beszédében elmondta, a fegyveres erők finanszírozását semmilyen korlátozás nem akadályozhatja. Putyin reméli, hogy ennek megfelelően a fegyveres erők képesek lesznek az elvárt eredmények felmutatására.

Az elnök megjegyezte, az Orosz Föderáció hadseregében mindennek a legmagasabb szinten kell működnie. Konkrétan kifejtette, hogy a katonákat modern éjjellátó eszközökkel, célzóberendezésekkel, új generációs mesterlövészpuskákkal kell ellátni. „Minden, amire a harcosnak szüksége van, legyen korszerű és megbízható, az ellátásnak a szükségleteknek megfelelőnek kell lennie, ha a szabályzatok már nem a realitásokat tükrözik, haladéktalanul át kell írni azokat” – magyarázta.

photo_camera Vlagyimir Putyin a Kremlben 2022. december 20-án Fotó: VALERY SHARIFULIN/AFP

Putyin arról is beszélt, hogy az Ukrajnában harcoló orosz katonák ugyanúgy küzdenek, ahogy a korábbi háborúk hősei, a nagy honvédő háború résztvevőit is ide értve.

Az eseményen Szergej Sojgu honvédelmi miniszter bejelentette: kezdeményezi, hogy a sorkatonai szolgálatra a jövőben az eddigi 18 helyett 21 éves korukban hívják be a fiatalokat. További változás lehet, hogy az erre hajlandók akár a szolgálatuk első napjától szerződéses katonának állhatnak majd. (via Meduza.io, Gazeta.ru)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.