Kézifegyvergyártó céget alapít Magyarországon a cseh Colt CZ Group és a magyar állami N7 Holding

fegyver
2022 december 22., 16:18
comments 7

Kézifegyvergyártó közös vállalatot alapít Magyarországon a cseh Colt CZ Group és a magyar állami N7 Holding a magyar hadsereg ellátására lőfegyverekkel – jelentette be a Colt CZ.

A Colt CZ 51 százalékos tulajdonrészével tervezett közös cég létesítése a 2023 első negyedévének a vége felé esedékes hatósági jóváhagyástól függ. A cég a magyar fél által biztosított és a legmodernebb technológiával felszerelt üzemegységben működik majd – írják.

photo_camera Illusztráció: Németh Szilárd/Facebook

„A vállalkozás célja a magyar fegyveres erők ellátása modern kézifegyverekkel és az ehhez szükséges saját gyártókapacitás kiépítése Magyarországon” – mondta Jan Drahota, a Colt CZ vezérigazgatója.

A megállapodás előzménye a Colt CZ és a magyar állam által 2018-ban aláírt technológiatranszfer-megállapodás, amivel Magyarország licencet szerzett a Colt egyes termékeire. A korábban CZG-Ceska Zbrojovka Group néven ismert cseh vállalat 2021-ben vásárolta meg az amerikai Colt márkát. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.