Májusra lesznek kész a felújított M3-as metró utolsó állomásai

közlekedés
2022 december 22., 07:32
comments 1

Március helyett májusban adják át az M3-as metró utolsó állomásait, írja a Népszava. A legelső céldátumhoz képest öt évet, a 2019-es ütemtervhez viszonyítva egy évet késik a felújítás befejezése, de még 2020 őszén is 2022 végi átadásról beszéltek, ez később márciusra csúszott.

photo_camera Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A Ferenciek tere és a Deák Ferenc téri állomást januárban átadják, így onnantól a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest között már metróval lehet utazni. 2023 márciusára az Arany János utca és Nyugati pályaudvar állomások is elkészülnek, valamint az utólagosan akadálymentesített Dózsa György úti állomást is átadják, így a metró a teljes M3 metróvonalon közlekedik.

A Nagyvárad tér és Lehel tér állomásokon viszont májusig nem állnak meg, ezek addig állomáspótló járatokkal lesznek megközelíthetők. „A metrófelújítás felújítás szempontjából kulcsfontosságú két állomást 2022 májusában zárták le az utasok előtt, azóta több előre nem látható műszaki probléma merült fel, így egy év szükséges a teljes korszerűsítéshez” – válaszolta a Népszava kérdésére a BKV.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.