Sam Bankman-Fried 250 millió dolláros óvadékkal szabadulhat

bűnügy
2022 december 22., 19:45
comments 4

Sam Bankman-Fried szerda este a Bahamákról való kiadatása után állt bíróság elé Manhattanben. A 30 éves, kegyvesztett kriptovaluta-vezető 250 millió dolláros óvadékkal szabadulhat, korlátozó rendelkezések mellett (szigorú elektronikus megfigyelés többek között karpereccel) a szüleinél fog élni a kaliforniai Palo Altóban.

A 250 millió dolláros kötvényt (írásos ígéretet, miszerint szükség szerint megjelenik a bíróságon) Sam Bankman-Fried szüleinek ingatlanja biztosítja. A férfinak le kellett adnia az útlevelét és mentális egészségügyi meg kábítószer-kezelésben kell részesülnie. Az 1000 dollár feletti kiadásokhoz a kormány előzetes jóváhagyása szükséges.

Sam Bankman-Fried június 23-án New Yorkban.
photo_camera Sam Bankman-Fried június 23-án New Yorkban. Fotó: Craig Barritt/Getty Images via AFP

Gabriel W. Gorenstein szövetségi bíró figyelmeztette Bankman-Friedet, hogy ha nem jelenik meg a bíróságon, vagy megsérti a letartóztatásának bármely egyéb feltételét, letartóztatási parancsot adnak ki, és ő meg a szülei lesznek felelősek a tetemes összeg kifizetéséért.

Bankman-Friedet kétrendbeli elektronikus csalással és hatrendbeli összeesküvéssel vádolják értékpapír- és árucsalással, pénzmosással és kampányfinanszírozási törvények megsértésével kapcsolatban. Sam Bankman-Fried és az FTX kriptovaluta-birodalom felemelkedéséről és bukásáról ebben a cikkben írtunk hosszan. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.