Most fizeti ki a kormány a kis benzinkutak nyári időszakra szóló támogatását

gazdaság
2022 december 23., 13:12
comments 2

A vidéki üzemanyag-ellátás zavartalanságának garantálása érdekében a kormány célzott segítséget nyújtott a kisbenzinkutakat üzemeltető, hazai kis- és középvállalkozásoknak - írja közleményében a gazdaságfejlesztési miniszter. A támogatási program 2022 márciusától kezdve három ütemben került meghirdetésre, az érintett vállalkozások március - szeptember hónapokra vonatkozóan részesülhettek forgalomarányos, vissza nem térítendő támogatásban, amelynek mértéke literenként 20 forintot tett ki.

Az ellátásbiztonságot garantáló program utolsó, július, augusztus és szeptember hónapokat érintő ütemében 467 vállalkozás számára 6,24 milliárd forintot biztosít a kormány. E támogatások kifizetése a napokban megkezdődött - írja Nagy Márton.

A teljes, 7 hónapot felölelő időszakban összességében 554 vállalkozás részesülhetett mintegy 17,15 milliárd forintnyi támogatásban. Ezáltal a kormányzati támogatás 934 db kisbenzinkút folyamatos, zavartalan működéséhez, valamint az itt dolgozók munkahelyének megőrzéséhez járult hozzá - állítja a kormány.

Amikor a független kutak november végén arra figyelmeztettek, hogy egyre komolyabb ellátási problémák vannak, Nagy Márton azt nyilatkozta, hogy „ez már a kis kutak hergelése, tudjuk, hogy nehéz helyzetben vannak. De bizonyos esetben azt is tudjuk, hogy túl nagy pánikot keltenek.” Egy héttel később leszedték az ársapkát az ellátási problémák miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.