Nagy Márton szerint igaz, hogy nehéz a kis kutaknak, de túl nagy pánikot keltenek

gazdaság
2022 november 30., 12:04
comments 30

Az ársapka akkor tartható, ha rendesen működik a százhalombattai finomító és ha zavartalanul folyik az olaj a Barátság vezetéken. Mivel azonban előbbinél is vannak problémák és utóbbinál a harcok miatt időnként leállnak a fenntartó egységek, és ha „ez a két tényező veszélyezteti az ellátást, akkor nehéz helyzetbe kerülünk” - nyilatkozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az Indexnek.

Nagy Márton
photo_camera Nagy Márton Fotó: Németh Dániel/444

Nagy szerint „az ellátásbiztonság mindennél fontosabb, és a legjobban a Mol látja a helyzetet” azzal kapcsolatban, hogy meddig képesek ellátni Magyarországot nyersanyaggal. A stratégiai készletekhez az ársapka fenntartása miatt nem terveznek hozzányúlni.

Hétfőn már arról érkezett hír, hogy a MOL több benzinkútján üzemanyaghiány van, a Független Benzinkutak Szövetsége folyamatosan bővíti azoknak a kis kutaknak a listáját, amelyek nem kapnak üzemanyagot, kedden pedig összeült az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs is, valószínűleg az üzemanyag-ellátás gondjairól tárgyaltak. A miniszter a független kutak panaszaira azzal reagált az Indexnek:

„ez már a kis kutak hergelése, tudjuk, hogy nehéz helyzetben vannak. De bizonyos esetben azt is tudjuk, hogy túl nagy pánikot keltenek. Ezt a helyén kell kezelni, ez túlnyomja a helyzetet. Megértem a helyzetüket, de nem ez a módja, hogy ezt kezeljük.”

Arról viszont, hogy mi a módja, már nem esett szó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.