Összeült az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs, valószínűleg az üzemanyag-ellátás gondjairól tárgyalnak

benzin
2022 november 29., 14:05
comments 33

Szentkirályi Alexandra posztolt arról, hogy kedden összedugja a fejét az Energia-vészhelyzeti Operatív Törzs. Az üzemanyag-ellátási zavarokról ugyan nem szól a kormányszóvivő bejegyzése – pedig a kis benzinkutakon folyamatos a hiány, és a nagy láncok is korlátozásokat vezettek be –, de a belföldi ellátás biztonságáról igen.

Szentkirályi az „elhibázott brüsszeli szankciókat” okolja az egekbe szökött energiaárak miatt, és bár a bizonytalan üzemanyaghelyzetről nem esik szó, a hvg.hu szerint nehéz nem arra gondolni, hogy az egyre tarthatatlanabb üzemanyagár-sapkáról tanácskozik a törzs.

Mi is írtunk arról, hogy a kis benzinkutak egy része már nem kap üzemanyagot a Moltól, és maga a Mol is újabb korlátozást vezetett be. A Shellnél már nyáron megszabták, mennyi üzemanyagot lehet tankolni, és hétfőn derült ki, hogy csak bizonyos feltételek teljesülése esetén lehet fenntartani a benzinárstopot – erről a hvg.hu kérdésére a Mol azt mondta, ők is csak a sajtóból értesültek róla.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.