Hétfőtől csaknem ötszáz benzinkútra nem szállít üzemanyagot a Mol

ÉLET
2022 november 25., 15:37

„Tájékoztatjuk önöket, hogy az ország működése és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat, és a november 28-ával kezdődő, 48. héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani” - áll abban az emailben, amit a Mol küldött szét független benzinkutaknak, és amit a Független Benzinkutasok Szövetsége (FBSZ) továbbított a Magyar Hang szerkesztőségének.

Egri Gábor, az FBSZ elnökének tudomása szerint 258 üzemeltető céget, így összesen akár 400-500 vidéki kis benzinkutat sújthat hétfőtől üzemanyaghiány. „Nem értjük, hogy az energiabiztonságot hogy segíti, ha leállítanak egy szolgáltatást" - mutatott rá a levél legnyilvánvalóbb ellentmondására Egri, aki szerint ráadásul "a magyar nemzeti nagyvállalat" most éppen családi kisvállalkozások kárára állítja le szolgáltatását. „Ebben se látunk logikát" - mondta.

Az FBSZ gyüjtése szerint a Mol korlátozásai már eddig is országszerte 150 településen nehezítették vagy lehetetlenítették el a tankolást, ezen a helyzeten ronthat még az újabb korlátozás.

A Magyar Hang megkereste a Molt, de még nem kapott választ a kérdéseire.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.