Hétfőtől csaknem ötszáz benzinkútra nem szállít üzemanyagot a Mol

ÉLET
november 25., 15:37
comments 25

„Tájékoztatjuk önöket, hogy az ország működése és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat, és a november 28-ával kezdődő, 48. héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani” - áll abban az emailben, amit a Mol küldött szét független benzinkutaknak, és amit a Független Benzinkutasok Szövetsége (FBSZ) továbbított a Magyar Hang szerkesztőségének.

Egri Gábor, az FBSZ elnökének tudomása szerint 258 üzemeltető céget, így összesen akár 400-500 vidéki kis benzinkutat sújthat hétfőtől üzemanyaghiány. „Nem értjük, hogy az energiabiztonságot hogy segíti, ha leállítanak egy szolgáltatást" - mutatott rá a levél legnyilvánvalóbb ellentmondására Egri, aki szerint ráadásul "a magyar nemzeti nagyvállalat" most éppen családi kisvállalkozások kárára állítja le szolgáltatását. „Ebben se látunk logikát" - mondta.

Az FBSZ gyüjtése szerint a Mol korlátozásai már eddig is országszerte 150 településen nehezítették vagy lehetetlenítették el a tankolást, ezen a helyzeten ronthat még az újabb korlátozás.

A Magyar Hang megkereste a Molt, de még nem kapott választ a kérdéseire.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt