Nincs rá pénz, úgyhogy továbbra sem indul el az ingyenes, külföldi nyelvtanulást célzó program

oktatás
2022 december 23., 13:40
comments 7

Ismét elhalasztotta a kormány az Orbán Viktor által 2019-ben megígért, államilag finanszírozott, kéthetes külföldi nyelvtanulást célzó programot - válaszolta Rétvári Bence államtitkár Mellár Tamás írásban beadott kérdésére. Rétvári a koronavírus-járvány, a háború és a háborúra adott brüsszeli szankciók által okozott „nehézségekkel” magyarázta a kormány döntését, vagyis nincs rá költségvetési keret.

photo_camera Német nyelvóra Osnabrückben Fotó: FRISO GENTSCH/dpa Picture-Alliance via AFP

A miniszterelnök 2019-es évértékelőjében ígérte meg a programot, és évente mintegy 140 ezer diák vehetne részt benne. Az államtitkár válaszából kiderül, hogy 2021-ben sikeresen lezajlott a tesztfázis, adottak a szakmai feltételek, rendelkezésre állnak a célországi nyelviskolák is. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.