22-en haltak meg egy idősotthonban pusztító tűzben Szibériában

külföld
2022 december 24., 11:15

Tűz pusztított egy idősotthonban Oroszország távolkeleti részén, a szibériai Kemerovo városában. Az egyébként idősotthonként nem regisztrált épület teljes második emelete kiégett, a tűzben 22-en vesztették életüket.

Az orosz veszélyhelyzeti minisztérium videójának egyik képkockáján látható, milyen pusztító tűz tombolt a kemerovói idősotthonban.
photo_camera Az orosz veszélyhelyzeti minisztérium videójának egyik képkockáján látható, milyen pusztító tűz tombolt a kemerovói idősotthonban. Fotó: HANDOUT/AFP

Mivel az idősotthon nem volt regisztrálva, így hatósági ellenőrzéseket se tartottak benne. A helyi hatóságok szerint a tüzet "feltehetően" a tűzvédelmi előírások megsértése okozhatta.

Kemerovóban pusztított az utóbbi idők egyik leghalálosabb oroszországi tűzesete is: a Téli cseresznye nevű bevásárlóközpont felső szintjein kitört tűz 2018-ban 64 ember halálát okozta. (Via MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.