Bombaciklon bénította meg az Egyesült Államokat

rekord
2022 december 25., 06:49

Több mint egymillió amerikai és kanadai otthonban továbbra sincs áram a hóviharok és a rekord hideg miatt, írja a BBC. Az ország egyes részein akár –45 fok is lehet, tömegével törlik a járatokat, de azok sem jártak sokkal jobban, akik délre menekültek az ítéletidőt okozó ciklon elől.

A Quebectől Texasig terjedő bombaciklon, ami karácsonyra teljesen megbénította az Egyesült Államokat, közel 250 millió embert érint. A texasi El Pasóban is mínusz 10 fokra számítanak. Több ezer járatot töröltek, Seattle-ben és Portlandben az utcán lehet korcsolyázni. Az ország északkeleti régiójában több helyen árvizek voltak, amelyek elöntötték a településeket, és elektromos vezetékeket tettek tönkre.

Egy michigani család az Egyesült Államok területének javát sújtó téli viharban Flint városában 2022. december 23-án.
photo_camera Egy michigani család az Egyesült Államok területének javát sújtó téli viharban Flint városában 2022. december 23-án Fotó: KATIE MCTIERNAN/Anadolu Agency via AFP
A vihar New York városában, Howard Beach negyedben villámáradást okozott.
photo_camera A vihar Howard Beachen villámárvizet okozott Fotó: FATIH AKTAS/Anadolu Agency via AFP

A viharoknak a lap szerint eddig legalább 19 halálos áldozatuk van. Még az általában enyhébb időjárású déli államokban, Floridában és Georgiában is fagyveszélyre figyelmeztetnek, a meteorológusok szerint Kalifornia az egyetlen régió, amelyik tarthatja magát. Az amerikai Meteorológiai Szolgálat (NWS) szerint a következő napokban napi hidegrekord sora dőlhet meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.