Putyin megint azt mondta, hogy Oroszország „kész tárgyalni Ukrajnáról”

Média
2022 december 25., 12:40
comments 30

„Minden érintett féllel” szeretne tárgyalni Ukrajnáról Vlagyimir Putyin – legalábbis ezt mondta a Rosszija 1 állami televíziónak adott interjújában. Az orosz elnök egyúttal azzal vádolta Kijevet és nyugati szövetségeseit – írja a Guardian –, hogy „megtagadják” a tárgyalásokat.

„Készek vagyunk minden érintettel tárgyalni az elfogadható megoldásokról, de ez nem rajtunk múlik – nem mi vagyunk a tárgyalások elutasítói, hanem ők”,mondta Putyin, majd hozzátette: Oroszország „helyesen jár el" Ukrajnában, hiszen a nyugati országok az Egyesült Államok vezetésével „megpróbálják szétszakítani Oroszországot”.

Putyin kitartóan hangoztatja, hogy Oroszország nyitott a tárgyalásokra, de sokan arra gyanakszanak, hogy

az elnök csak időt akar nyerni a sorozatos katonai kudarcok után.Kijelentései egyébként azután hangzottak el, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Egyesült Államokba látogatott. Ez is arra utal, hogy az „érintett felek” alatt elsősorban az Egyesült Államokra gondol az orosz elnök, és nem Ukrajnára.

John Kirby, a Fehér Ház szóvivője szerint Putyin „semmilyen jelét nem mutatja" annak, hogy hajlandó lenne tárgyalni a háború befejezéséről. Sőt, „bármi, amit a földön vagy a levegőben mond vagy tesz, egy olyan embertől jön, aki továbbra is erőszakot akar elkövetni az ukrán nép ellen", fogalmazott Kirby.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.