Novák Katalin: Orbán Viktorral egyenrangú, korrekt a viszonyunk

POLITIKA
2022 december 26., 19:26
comments 31

Az ünnep alkalmából interjút adott a Tényeknek Novák Katalin köztársasági elnök, a nemzet egységének legfőbb őre. Az interjúhoz Pachmann Péter nem volt képes megborotválkozni, és a karácsonyi sütésről tette fel az első kérdést.

Novák Katalin a TV2-n
photo_camera Novák Katalin a TV2-n Fotó: Tények

A politikával, társadalmi problémákkal kapcsolatban a következőket lehetett megtudni Novák Katalintól:

  • az ukrán vezetőkkel találkozva megragadta a lehetőséget arra, hogy a kárpátaljai magyarság, mint ukrajnai kisebbség helyzetéről is szóljon
  • egyet tud érteni a magyar külpolitikával, ő ehhez hozzátenni tud, nem ezzel szemben szeretne menni
  • Orbán Viktor miniszterelnökkel való kapcsolatát egyenrangúnak és korrektnek tartja, és örül, hogy ma Magyarországon az ország két vezetője rendszeresen érdemben tud beszélni egymással
  • a szülők mellett a pedagógusok jelentik a kulcsot ahhoz, hogy a gyerekeinkből milyen felnőttek válnak, ezért szerinte minden európai uniós vagy egyéb forrástól és gazdasági nehézségtől függetlenül meg kell teremteni a lehetőséget arra, hogy a pedagógusok a nekik járó anyagi és erkölcsi megbecsülésben részesülhessenek Magyarországon.

És már nagyon készül az első újévi köszöntőjére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.