Giorgia Meloni meghívta Rómába Zelenszkijt

háború
2022 december 27., 19:45
comments 35

Kedden Giorgia Meloni telefonon beszélt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, és egyben meghívta Rómába is. A Chigi-palota közleménye szerint a beszélgetés során Meloni megerősítette, hogy az olasz kormány teljes mértékben támogatja Kijevet politikai, katonai, gazdasági és humanitárius téren, az energetikai infrastruktúra helyreállításában és Ukrajna jövőbeli újjáépítésében. Meloni megismételte Olaszország teljes elkötelezettségét minden olyan hasznos intézkedés mellett, ami az ukrán nemzet számára igazságos békét eredményez.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök
photo_camera Giorgia Meloni olasz miniszterelnök Fotó: RICCARDO DE LUCA/Anadolu Agency via AFP

Meloni már december közepén is beszélt arról, hogy a „felületes békepropagandán túl” a tűzszünethez két feltétel szükséges, vagy az egyik fél megadja magát, vagy patthelyzet alakul ki a konfliktusban, és az év végéig újabb olasz fegyverszállítmányokat ígért Ukrajnának. Valamint azt is mondta, hogy a szankciók „fájdalmasak a gazdaságunknak, de eredményesek: hatással vannak Oroszországra. Moszkva nagyobb árat kell, hogy fizessen, mint amekkorát Európa visel. Ezért kell figyelnünk az intézkedések hatását, főleg azokét, melyek az energiára vonatkoznak”.

link Forrás

A beszélgetés után Zelenszkij a Twitteren azt írta, hogy az olasz miniszterelnök a 10 millió eurós támogatáson kívül azt is fontolóra veszik, hogy légvédelmi rendszereket biztosítanak az ukrán hadseregnek.

Nemrég összefoglaltuk azokat az eseményeket, amik azt mutatják, hogy Orbán Viktor egészen mást várhatott a Meloni-kormánytól. (ANSA)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.