Putyin gyűrűvel lepte meg a volt szovjet tagköztársaságok vezetőit

háború
2022 december 27., 21:03

Amikor kedden informális találkozót tartottak a Független Államok Közösségének (FÁK) országai Szentpéterváron, Vlagyimir Putyin minden vezetőt megajándékozott egy-egy sárga és fehérarnyból készült gyűrűvel. Az ékszer a FÁK logóját formázta, és azt üzente: Boldog új évet 2023.

A beszámolók szerint a vezetők közül csak Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök volt annyira lelkes, hogy egyből az ujjára is húzta a gyűrűt.

A találkozón egyébként Putyin nyilvánosan is elismerte, hogy a tagállamok között mostanában vannak nézeteltérések.

Putyin Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnökkel és a Nikol Pasinján örmény miniszterelnökkel is tárgyalt. A háromoldalú megbeszélésről csak annyit árult még el, hogy témája a dél-kaukázusi helyzet rendezése volt, az örmény-azeri kapcsolatrendszer és minden, ami Karabahhoz kapcsolódik. (Meduza/Moscow Times/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.