Hadházy: Méregdrága réz lemezekkel burkolják a piliscsabai erdő szélén az Országos Széchényi Könyvtár raktárát

építészet
2022 december 28., 14:55

„Kinek akarnak tetszeni? Az őzeknek vagy a rókáknak?” - tette fel a kérdést Hadházy Ákos Facebook-bejegyzésében, amiben az Országos Széchényi Könyvtár raktárának építéséről ír, amit állítólag réz lemezekkel készülnek burkolni.

photo_camera Fotó: Facebook

A beruházás 17,5 milliárd forintba kerül, erről korábban az Átlátszó írt. Hadházy azt írja:

„Természetesen M. Lőrinc fiának cége építi a csoda épületet. Ami viszont még külön pofátlanság: M. Lőrinc fiának másik cége gondoskodott arról, hogy ilyen drága az épület, ugyanis ők is tervezték ugyanis a luxusraktárat (az eredetileg becsültnél 100 millióval drágábban, félmilliárdért – hiába, pénzbe kerül a pénzherdálás tervezése is). Az épület nem csak az erdőszéli helyszín miatt nem fogja a nagyközönséget gyönyörködtetni, hanem azért sem, mert ez nem egy nyilvános könyvtár, hanem egy raktár, ahova csak engedéllyel lehet majd belépni.”

A teljes bejegyzést itt lehet elolvasni:


Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.