Ingyen spermafagyasztást ajánl Oroszország a behívott katonáknak

háború
2022 december 28., 18:26
comments 21

Ingyenes spermafagyasztást kínál az orosz kormány azoknak a férfiaknak, akiket Ukrajnába küldenek harcolni, írja az orosz állami médiára és a TASZSZ hírügynökségre hivatkozva a Moscow Times.

Az orosz Jogászok Szakszervezetét vezető Igor Trunov a TASZSZ-nak elmondta, a kormány jóváhagyta a kérelmüket, hogy a 2024-ig érvényes költségvetés terhére államilag finanszírozzák a spermafagyasztási eljárást azoknak a katonáknak és családjaiknak, akiket az ukrajnai háború miatt mozgósítanak. Az ingyenes spermafagyasztás azoknak a férfiaknak jár, akiknek van egészségbiztosítása.

A lap szerint a háború kezdetei óta eddig több mint 300 ezer orosz tartalékost küldtek Ukrajnába a „különleges hadművelet” keretében, amely az ország első mozgósítása a második világháború óta. A független belföldi média több mint 10 ezer orosz katona haláláról beszél, nyugati becslések szerint azonban az elmúlt tíz hónapban körülbelül 100 ezer orosz halt meg vagy sérült meg Ukrajnában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.