Itt a világ legjobb turistafalvainak 32-es listája

turizmus
2022 december 28., 10:15
comments 2

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) közzétette a világ (szerintük) legjobb turistafalvainak 32-es listáját. A jelöléskor a turizmus mellett a fenntarthatóság is fontos szempont volt, írja a Guardian. 2021-ben a japán Mijama Kiotó nyert.

link Forrás

Egy 136-os listát szűkítettek most 32-esre, a februári szaúd-arábiai díjátadón Dél-Amerika, Ázsia és Afrika 18 országának falvai izgulhatnak.

Magyarországon talán Hollókő a legismertebb turistafalu, nos, az nincs a listán, viszont a szomszédos országokból több is szerepel:

  • Ausztriából Zell am See és Wagrain,
  • Romániából az erdélyi, mindig is szinte csak románok lakta Resinár (Rășinari),
  • Szlovéniából Bohinj.
A szlovéniai Bohinj is felkerült a 32-es listára
photo_camera A szlovéniai Bohinj is felkerült a 32-es listára Fotó: CHARTON FRANCK / HEMIS.FR/Hemis via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.