Legalább 14 ember meghalt, miután egy részeg sofőr a tömegbe hajtott egy nigériai karneválon

baleset
2022 december 28., 12:55

Tömegszerencsétlenséget okozott egy jármű Nigéria déli kikötővárosában, Calabarban, amikor belehajtott a motorosokat figyelő tömegbe egy népszerű karneválon.

photo_camera Tömegek gyűltek össze a 2015-ös calabari kulturális fesztiválon Nigériában 2015. december 29-én. Fotó: NEXT24ONLINE/NurPhoto via AFP

Az egy hónapon át tartó, évente megrendezett karnevált, ami 2004-ben indult, Afrika legnagyobb utcabáljának nevezik, és egész decemberben vonzza a helyi és külföldi turistákat.

A keddi incidens a motorosok felvonulása közben történt az egyik fő karneváli útvonalon, amelyet lezártak a járműforgalom elől. A rendőrség szerint egy ittas sofőr elvesztette uralmát az autó felett, és a tömegbe hajtott. A sofőrt azóta letartóztatták.

Cross River állam kormányzója, Ben Ayade lemondta a motorosok felvonulását és azonnali vizsgálatot kért. A karnevál többi rendezvényét egyelőre nem törölték. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.