18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Para poszttal kéri az Országos Mentőszolgálat, hogy ne legyen petárdázás

szilveszter
2022 december 28., 16:46

„Íme kilenc indok, hogy miért ne vegyél petárdát szilveszterre!"- így szól az Országos Mentőszolgálat szerdai Facebook posztja. A szervezet szétroncsolódott kezekről készített röntgenfelvételekből álló képösszeállítással próbálja lebeszélni a petárdázásról azokat, akiknek netán kedve támadna hozzá.

A Telex azt írja, tavaly szilveszterkor országszerte tizennégy emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt. Az illegálisan felhasznált tűzijátékok és petárdák egy esetben súlyos, illetve öt esetben könnyű sérüléssel járó balesetet okoztak.

A petárdázás egyébként egész évben tilos, és akár 150 ezer forintra büntethetik azt, aki megszegi a szabályt. Akit ez nem riaszt el, annak a Police.hu készített hasonlóan finom videót öt évvel ezelőtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.