Törlik a TikTokot az USA törvényhozásának eszközeiről

külföld
2022 december 28., 06:13

Az USA képviselőházához tartozó eszközökről eltávolítják a TikTikot. Erről az alkalmazottak és a törvényhozók emailt kaptak.

A múlt héten fogadták el a költségvetési törvényt, ennek része, hogy a kormányzat által felügyelt elektronikai eszközön megtiltja a videó-megosztó, illetve annak kínai anyavállalata által fejlesztett technológiai felhasználások alkalmazását nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva. Az Egyesült Államokban attól tartanak, hogy az alkalmazást amerikaiak elleni kémkedésre és a tartalmak cenzúrázására használhatják.

Az Egyesült Államok szövetségi államai közül több már korábban hasonló döntést hozott a TikTok használatának betiltásáról a hivatali eszközökön.

Marco Rubio republikánus szenátor december közepén jelentette be, hogy kétpárti törvényjavaslatot terjeszt elő a kínai TikTok betiltására. Ezzel növelnék a nyomást nyomást a tulajdonos ByteDance Ltd-re. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.