A határvadászok átvették a katonák feladatait a déli határon

belföld
2022 december 29., 11:30
comments 5

A Magyar Honvédség katonái befejezték az aktív műveleti szolgálatot a déli határszakaszon, feladataikat a határvadász ezred tagjai vették át csütörtökön - írja az MTI.

Határvadász képzés Nyírbátorban
photo_camera Határvadász képzés Nyírbátorban Fotó: Németh Dániel/444

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az átadás-átvétel alkalmából a hercegszántói határvédelmi bázison arról beszélt, hogy ezen a határszakaszon idén több mint 263 ezer illegális határátlépési kísérlet történt. Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára komoly eredménynek nevezte, hogy négy magyar katonából három már szolgált a határnál, tanúbizonyságot téve felkészültségéről, hazaszeretetéről, a béke iránti elkötelezettségéről.

Arról nem beszéltek, hogy végül is mennyit sikerült elérni az év végére tervezett 2200 fős állományból. November közepén még csak 811-en tettek esküt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.