Ártatlannak vallotta magát a férfi, aki kalapáccsal sebesítette meg Nancy Pelosi férjét

külföld
2022 december 29., 08:31

Ártatlannak vallotta magát a kaliforniai állami büntetőeljárásban David DePape, a férfi, aki október 28-án betört Nancy Pelosi demokrata házelnök San Francisco-i házába és kalapáccsal betörte a férje koponyáját. A támadást követően a 82 éves Paul Pelosit megműtötték koponyatörés, valamint a jobb karján és kezein szerzett sérülései miatt. November elején engedték ki a kórházból.

Az FBI ügynökei Nancy és Paul Pelosi San Franciscó-i otthonánál, ahova október 28-án tört be David DePape, a szélsőjobboldali blogger a demokrata házelnököt keresve.
photo_camera Az FBI ügynökei Nancy és Paul Pelosi San Franciscó-i otthonánál, ahova október 28-án tört be David DePape, a szélsőjobboldali blogger a demokrata házelnököt keresve Fotó: CARLOS BARRIA/REUTERS

A 42 éves, kanadai állampolgárságú DePapét gyilkossági kísérlettel, betöréssel, időskorú személy bántalmazásával, halálos fegyverrel elkövetett testi sértéssel, foglyul ejtéssel és egy köztisztviselő családtagjának fenyegetésével vádolják. A férfi minden vádpontban ártatlannak vallotta magát és mindegyik elkövetését tagadta, annak ellenére, hogy olyan rendőr is vallomást tett, aki látta a támadást. A per februárban folytatódik. DePape novemberben a szövetségi bűnvádi eljárásban szintén ártatlannak vallotta magát a támadással kapcsolatban.

A támadót még a helyszínen elfogták. Az ügyészség szerint túszul akarta ejteni Nancy Pelosit, és a nyomozás során kiderült, hogy halállistája volt demokrata politikusokról és közéleti személyekről. (Reuters)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.