Inkubátorba került több száz denevér Texasban, miután a nagy hidegtől a földre potyogtak

ÁLLAT
2022 december 29., 09:02
comments 1

Mintegy 1600 mexikói szelindekdenevért mentettek meg Houstonban az elmúlt napokban, miután az Egyesült Államokon végigsöprő nagy hideg miatt hipotermiás sokkot kaptak, és mivel nem tudtak kapaszkodni, a földre potyogtak.

link Forrás

A denevéreket a Houston Humane Society vadvilágért felelős igazgatója, Mary Warwick a saját házában helyezte el. Ő ugyanis az egyetlen szakember, aki Houston környékén denevéreket rehabilitál. A kis állatok először inkubátorban melegedtek, aztán folyadékot kaptak. Utána kolóniánként kerültek fel a padlásra, ahol biztonságban tudtak hibernálódni.

A hideg és/vagy az esés miatt több mint 100 denevér pusztult el, 56 példány egy denevérmenhelyre kerül, 20 pedig Warwick gondozásában marad még egy ideig. A többit, mintegy 1500 példányt szerdán már szabadon is engedték a két houstoni hídnál, ahol nagy számban tanyáznak. (AP)

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.