Az oroszok menekítik ki a pénzüket az országból

oroszország
2022 december 30., 17:20
comments 8

Az oroszok az év júliusa és szeptembere között 1,47 billió rubelt utaltak át külföldi bankokban vezetett számlákra. Ez huszonhatszorosa a 2021-es év azonos időszakában tapasztaltnak.

photo_camera Elvira Nabiullina jegybankelnök egy júniusi gazdasági fórumon Fotó: OLGA MALTSEVA/AFP

A 2013 óta hivatalban lévő Elvira Nabiullina jegybankelnök nem aggódik a pénz külföldre áramlása miatt. Szerinte ezek a pénzek a bizalom növekedésével vissza fognak térni.

A február 24-én kitört orosz-ukrán háborúk utáni első nyugati szankciók éppen a bankszektort érintették. Az Orosz Központi Bank kezdetben teljesen megtiltotta az utalásokat külföldi számlákra, májusban havi 50 ezer dollárt lehetett utalni, júliustól pedig már egymillió dollár a limit. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.