Megvan a rejtélyes idahói egyetemi gyilkosság gyanúsítottja, egy kriminológus hallgató

külföld
2022 december 30., 20:50

November 13-án holtan találták az Idahói Egyetem négy hallgatóját. A halottkém arra jutott, hogy a három nőt és egy férfit álmukban egy „elég nagy késsel” ölhették meg. A négy áldozat közül a 21 éves Madison Mogen és Kaylee Goncalves, illetve a 20 éves Xana Kernodle szobatársak voltak. A negyedik áldozat, a 20 éves Ethan Chapin Kernodle barátja volt. Mindannyiukat álmukban ölhették meg.

Azóta semmi.

Ötven nap elteltével pénteken őrizetbe vettek egy 28 éves Christopher Kohlbergert az Idahótól jó háromezer kilométerre fekvő Pennsylvaniában a szülei házában. A gyanúsított a bűncselekmény helyszínétől alig negyedórányi autóútra fekvő Moscow-i egyetem kriminológia tanszékének doktorandusz hallgatója. A gyilkosságok után a 11 ezer egyetemi hallgató fele úgy döntött, online órákra jár.

Sok részlet egyelőre nem ismert. A rendőrök már hetek óta kerestek egy fehér színű Hyundai Elantrát, ezt a kocsit megtalálták az elfogott Kohlberger szülői házánál. A hosszú nyomozás miatt a rendőrök folyamatosan panaszkodtak a közösségi médiában közölt rémhírekre.

A rendőrség hamarosan sajtótájékoztatót tart az ügyben. (MTI/BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.