Januártól kettéválik a Honvédkórház, a dolgozók öt napot kapnak, hogy aláírják a szerződésüket

Egészségügy
2022 december 31., 07:37
comments 9

Vasárnaptól kettéválik a Honvédkórház: az egyik része „Észak-Pesti Centrumkórház – Honvédkórház” néven marad a Honvédelmi Minisztériumnál, a másik része a belügyhöz kerül.

Ez komoly bizonytalanságot jelent a dolgozók számára, mondta Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke a Népszavának. Akik eddig honvédségi alkalmazottak voltak, sokan egészségügyi szolgálati jogviszonyba kerülnek, de nem tudni, megtarthatják-e eddig szerzett jogaikat és járandóságaikat. Mindössze annyit tudnak, hogy január 15-ig megkapják új munkaszerződésüket, amit öt napjuk lesz aláírni.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A szakszervezet több mint egy tucat kérdést küldött az Országos Kórházi Főigazgatóságnak karácsony előtt, de nem kapott választ. Többek közt azt kérték, tájékoztassák az embereket a két ünnep között, lesz-e egyáltalán munkájuk, hová kell menniük dolgozni, milyen munkakörbe kerülnek.

Január elsején 12 órától másnap reggel hatig szünetel a betegfelvétel és a sürgősségi ellátás az intézményben, mivel ekkor állítják üzembe az Észak-Pesti Centrumkórház – Honvédkórház informatikai rendszerét.

Az átalakításról szóló törvénymódosítást novemberben fogadták el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.