Hét, tűzijátéktól világgá ment kutyát szedtek össze a II. kerületi önkormányzati járőrök

ÉLET
2023 január 01., 13:05
comments 4

A szilveszteri tűzijátékozás és a tiltott, de jelenségként azért létező petárdázás rendszeres velejárója, hogy az ilyen fény- és hangjelenségekre jellemzően érzékeny kutyák egy része annyira megrémül, hogy a világból is kifut. Idén a II. kerületi önkormányzat külön járőrszolgálatot, a Házi Kedvencek Járőrszolgálatát vetette be a megrettent kutyák befogására.

Őrsi Gergely polgármester vasárnap, január 1-én a Facebookon adta hírül, hogy kezdeményezésük sikeres volt, az újévre virradó éjszaka hét megrettent állatot sikerült befogniuk. És bár két kutyában nem volt csip, még azokat is sikerült hazajuttatni.

A járőrök továbbra is készen állnak, ha kapnak még bejelentést megszökött kutyáról, segítenek előkeríteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.