Havi 5,3 millió forint a villanyszámlája a Mészároshoz és Tiborczhoz köthető kiskunhalasi járványkórháznak, pedig egy éve nem is működik

közpénz
2023 január 02., 13:29
comments 5

Nem tudni, mi lesz a sorsa a koronavírus-járvány kezdetekor rohamtempóban felhúzott kiskunhalasi járványkórháznak, de addig is jelenleg havi 5,3 millió forintos villanyszámlát csinál, írja az Átlátszó.

A kórházat a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV és az Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető West Hungária Bau Kft. húzta fel 2020 tavaszán, a hvg.hu szerint bruttó ötmilliárd forintért. 2021 novembere óta nem kezelnek betegeket az intézményben.

A kiskunhalasi járványkórház 2020 tavaszán
photo_camera A kiskunhalasi járványkórház 2020 tavaszán Fotó: Bús Csaba/MTI/MTVA

A százötven férőhelyes, negyven ágyas intenzív részleggel rendelkező mobilkórházat hivatalosan 2021. május 31-én zárták be, de a bent fekvő betegeket novemberig még kezelték. Hiába nem üzemel több mint egy éve, villanyszámlája így is van az intézménynek, nem is kicsi.

Azt nem tudni, az illetékesek meddig tervezik égetni a közpénzt egy nem működő kórház rezsikiadásainak finanszírozására, írja a hvg, ahogy arról is csak találgatások vannak, miért kellett egyáltalán bezárni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.