Japán megfigyelő egységeket küldött a partjainál manőverező kínai hajókra

külföld
2023 január 02., 11:26

Hétfőn közölte a japán védelmi minisztérium, hogy az elmúlt két hétben vadászgépeket vetett be, repülőgépeket és hadihajókat küldött, hogy azok figyelemmel kísérjék a kínai Liaoning repülőgép-hordozót és azt az öt kínai hadihajót, amik a Csendes-óceánon manővereztek.

Japán azután kezdte figyelni a műveleteket, hogy a kínai hajók december 16-án Okinava legnagyobb szigete és Mijako-sziget között a Csendes-óceán nyugati részébe hajóztak a Kelet-kínai-tenger felől. Mielőtt ugyanezen az útvonalon visszatért volna, a kínai repülőgép-hordozó több mint 300 fel- és leszállást hajtott végre repülőgépekkel és helikopterekkel.

Japán nemrég jelentette be, hogy a következő öt évben megduplázza a védelmi kiadásait, hogy elrettentse Kínát attól, hogy hadseregét a térségben területi követelések érvényesítésére használja, többek között a szomszédos Tajvannal szemben. (Reuters)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.